Μάρσυ Συρεγγέλα – Marsy Syreggela

Πρόσωπα σκυθρωπά, πρόσωπα όμορφα, πρόσωπα που κραυγάζουν, που είναι εδώ για να ακουστούν. Πρόσωπα με χαμένο βλέμμα, βλέμμα γεμάτο συναισθήματα ή γεμάτο Γνώση.

                                      Όμορφα Άσχημες, Άσχημα Όμορφες

Η Μάρσυ Συρεγγέλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993 και μεγάλωσε στο νησί της Κω. Τα τελευταία 9 χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, φοίτησε στο 3ο εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητές τον Γ. Τσακίρη και Β.Βασιλακάκη. Το 2016 παρακολούθησε μαθήματα κεραμικής με βασικό υλικό την πορσελάνη, στο πανεπιστήμιο VSVU/AFAD στη Σλοβακία. Επίσης είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ´´oi5´´.

Υλικά

Μέχρι στιγμής τα υλικά και τα μέσα που χρησιμοποιώ, για να πάρουν μορφή οι εικόνες μου, είναι πρώτα από όλα η μεγάλη μου αγάπη, όπου είναι η τέχνη του κεντήματος κληρονομιά από μαμά, γιαγιά και παππού (της μαμάς), γενικά πάντα υπήρχε μια έλξη για τις παραδοσιακές – λαϊκές τέχνες και τεχνικές, όπου διαθέτουν πλήθος υλικών αλλά και μοτίβων (pattern) που όλο και τα εφαρμόζω στην εικαστική πρακτική μου. Ένα άλλο μέσο που χρησιμοποιώ είναι η ψηφιακή ζωγραφική – εικονογραφία, όπου καθώς από τη μια αντιλαμβάνομαι την ´´ψυχρότητα ´´ του μέσου, από την άλλη βρίσκω γοητεία στο δημιουργικό κομμάτι αλλά και στο τελικό αποτέλεσμα, ίσως λόγο εποχής και τεχνολογίας. Επίσης κάποιες εικόνες τις αποτυπώνω ζωγραφικά με ακρυλικά πάνω σε καμβά. Ένα ακόμα αγαπημένο μέσο είναι η τέχνη της χαρακτικής.

Έργα

Οι εικόνες μου έχουν ως κύριο πρωταγωνιστή τη ´´ Γυναίκα ´´. Με γοήτευε πάντα η γυναίκα ως ύπαρξη, ως πλάσμα. Η Ομορφιά της, η Δύναμη της. Πέρα από κάθε στερεότυπο ομορφιάς, ρόλων ή καθωσπρεπισμού. Μέσα από στιγμές, φωτογραφίες και συμβάντα της καθημερινότητας, αποτυπώνω με δικιά μου ´´ ματιά ´´ εικόνες με πολλούς συμβολισμούς, με ´´άσχημες όμορφες´´ φιγούρες με ένα τρόπο γκροτέσκ (ας το πω), με πλακάτα χρώματα και έντονα περιγράμματα.

*σημαντική επιρροή,το έργο του Egon Schiele αλλά και η εποχή που ζούμε.

1

Κέντημα σε κάμποτο, λεπτομέρεια

2

Λεπτομέρεια εγκατάστασης Alone, κέντημα σε κάμποτο

3

Λεπτομέρεια εγκατάστασης Alone, κέντημα σε κάμποτο

4

Dear Ones, εγκατάσταση, 2019

5

Dear Ones, στιγμιότυπο εγκατάστασης από ατομική έκθεση πτυχιακής

6

7

Μadonna Eve, ακρυλικά σε καμβά και σμάλτο, 2019

8

The Beloveds, digital, 2019

9

Old Souls  digital, 2019

10

Me, Mortys and a Mariposa, digital, 2019

11

Her gaze and the Martini olive, digital, 2019

12

Melancholy Party Girl, digital, 2019

13

Gardenia, digital, 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s